
BBQ Pulled chicken wrap
Dit recept is ontzettend eenvoudig en perfect voor een lekker tussendoortje dat je in de vriezer bewaart en opwarmt wanneer je trek hebt. Het is ook geschikt als lunch.
6 Porties
Kcal
378
E
41 Gr
K
41 Gr
V
3 Gr
Bereidingswijze
Stap 1: Kook de kip gaar in een grote pan water. Voor extra smaak kan je een kippenbouillonblokje er aan toevoegen
Stap 2: Snijd de rode ui in kleine blokjes. Hiervoor gebruik ik een hakmolen. en snijd de wortel in julienne kleine stripjes
Stap 3: Trek de kip uit elkaar. Ik gebruik hiervoor ook me hakmolen omdat dat lekker gemakkelijk is.
Stap 4: Gooi de pulled chicken en de ui blokjes in een hapjespan en bestrooi de kip met 3 theelepels paprikapoeder.
Stap 5: Voeg 350 ml bbq saus van remia toe en roer alles goed door elkaar en laat even 5 minuten intrekken op laag vuur.
Stap 6: Verwarm iedere wrap afzonderlijk 30 seconde in de magnetron om ze zachter te maken en om beter op te rollen. Verdeel je pulled chicken gelijkmatig over je 6 wraps en voeg de wortel er aan toe.
Stap 7: Leg de wraps kort op een hete plaat om de buitenkant dicht te schroeien en een mooie goudbruine kleur te krijgen.
Bewaaradvies
Pak de wraps in in aluminiumfolie en stop voor 2 dagen in de koelkast. Bewaar de rest van de wraps in de vriezer.
Opwarmadvies
Haal de wraps uit het folie en stop hem 3 minuten in de magnetron. Stop hem daarna in de airfryer voor 5 minuten op 180 graden. Nu heb je heerlijke warme knapperige wraps.
Eet Smakelijk