Orzo met spinazie en garnalen: een snelle maaltijd. Dit gerecht combineert zachte orzo, romige spinazie en garnalen. Ideaal voor mealprepping of een doordeweekse maaltijd. Ontdek hoe je deze eenvoudige en gezonde maaltijd in slechts 30 minuten kunt bereiden!
6 Porties
Kcal
514
E
31Gr
K
69Gr
V
10Gr
Bereidingswijze
Stap 1: Spinazie bereiden Verwarm de spinazie in een grote pan tot alles is ontdooid en goed is opgewarmd.
Stap 2: Orzo koken Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3: Garnalen bereiden Stop de garnalen in de airfryer op 180 graden voor 10-12 minuten. Heb je een kleinere airfryer? Bak de garnalen dan in twee keer. Zelf gebruik ik de Philips Airfryer 5000 XXL, want die is lekker ruim. Je kunt de garnalen ook in een pan bakken, maar ik vind de airfryer sneller.
Stap 4: Samenvoegen Voeg de gekookte orzo toe aan de spinazie en meng alles goed door elkaar.
Stap 5: Verdelen Verdeel het spinazie-orzo mengsel over 6 bakjes en leg in elk bakje een portie garnalen. Het precieze gewicht maakt niet zoveel uit als je alle bakjes zelf opeet.
Eetsmakelijk!
Bewaaradvies: Bewaar 2 bakjes in de koelkast en de rest in de vriezer
Opwarmen: Laat eerst op koelkasttemperatuur ontdooien en verwarm vervolgens 4 minuten in de magnetron.