Romige pasta met Kip, Champignons en Philadelphia

Geniet van een voedzaam eenpansgerecht: romige pasta met Philadelphia, kookroom, champignons, courgette en cherrytomaatjes. Een perfect recept voor een snelle, gezonde en smaakvolle maaltijd.

6 Porties

Kcal

482

E

40 Gr

K

57 Gr

V

9 Gr

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met ruim water. Bewaar een kopje van het pasta water en giet de pasta daarna af. Zet apart in een kom.

Stap 2: Snijd de courgette in kwartjes en de cherry tomaten door 4e. Als je niet gesneden champignons hebt gehaald snijd die dan ook in plakjes

Stap 3: Verhit dezelfde pan op hoog vuur en bak de kip goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Zet de kip apart op een bord.

Stap 4: Voeg de champignons en courgette toe aan de pan en bak deze 2 minuten aan. Giet de kookzuivel erbij samen met de Philadelphia en het kopje pastawater. Roer totdat de Philadelphia volledig is opgelost. Voeg de kip weer toe en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 5: Meng een theelepel maizena met een klein beetje water en voeg dit toe aan de saus. De saus zal nu indikken. Voeg daarna de cherrytomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6: Doe de gekookte pasta terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gerecht over 6 voedselcontainers.

Bewaar- en opwarminstructies: Bewaar 2 bakjes in de koelkast en de overige in de vriezer. Haal een bakje een dag van tevoren uit de vriezer en verwarm het in de magnetron gedurende 4-5 minuten.

Eetsmakelijk!

Boodschappenlijst

  • Pasta penne | 500g
  • Kookzuivel | 250ml
  • Kipfilet | 800g
  • champignons | 250gr
  • Cherry tomaten | 250g
  • Courgette | 1 stuk
  • Philadelphia zuivelspread | 200g

Zelf in huis:

  • Maizena | 1 tl
  • Peper en zout

Benodigheden

  • 1 grote pan