
Pasta Bolognese met Kipgehakt
Een heerlijke pasta bolognese maar dan niet met gehakt maar met kipgehakt. Bevat minder vet dan de variant met rundergehakt.
6 Porties
Kcal
514
E
48 Gr
K
68 Gr
V
3 Gr
Bereidingswijze
Stap 1:
Snijd de wortels, bleekselderij en uien in kleine blokjes en zet deze apart.
Stap 2:
Doe de stukken kipfilet in de hakmolen en maal ze tot kipgehakt.
Stap 3:
Bak de ui eerst even aan in een soeppan. Voeg na een minuut de selderij en wortel toe en bak alles nog 3 minuten door.
Stap 4:
Haal de groente uit de pan en zet ze apart in een bak. Voeg daarna de kip toe aan de pan en rul deze tot de kip gaar is.
Stap 5:
Voeg de groente weer toe aan de pan samen met de tomatensaus, tomatenpuree en Italiaanse kruiden.
Stap 6:
Laat het geheel op laag vuur sudderen. Hoe langer het suddert, hoe beter de smaak. Blijf regelmatig roeren. Voeg naar smaak zout of extra Italiaanse kruiden toe.
Stap 7:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta af met koud water om te voorkomen dat deze doorkookt.
Stap 8:
Verdeel het gerecht over 6 bakjes.
Bewaaradvies
- Vriezer: Je kunt de bakjes lang bewaren in de vriezer. Voor gebruik binnen 2 dagen kun je ze in de koelkast bewaren.
Opwarmen
Voorbereiding:
Haal een dag van tevoren een bakje uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.
Magnetron:
Verwarm het gerecht 4 minuten in de magnetron.
Boodschappenlijst
- Wortel | 500g
- Bleekselderij | 300g
- Ui | 2 stuks
- Kipfilet | 800g
- Volkoren penne pasta | 500g
- Petti gezeefde tomaten | 700g
- Tomaten puree | 70 g
Zelf in huis:
- Zout | 2g
- Peper | 2g
- Chilipoeder | 2g
Benodigheden
- Hakmolen
- Soeppan