Pasta Bolognese met Kipgehakt

Een heerlijke pasta bolognese maar dan niet met gehakt maar met kipgehakt. Bevat minder vet dan de variant met rundergehakt.

6 Porties

Kcal

514

E

48 Gr

K

68 Gr

V

3 Gr

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd de wortels, bleekselderij en uien in kleine blokjes en zet deze apart.

Stap 2:
Doe de stukken kipfilet in de hakmolen en maal ze tot kipgehakt.

Stap 3:
Bak de ui eerst even aan in een soeppan. Voeg na een minuut de selderij en wortel toe en bak alles nog 3 minuten door.

Stap 4:
Haal de groente uit de pan en zet ze apart in een bak. Voeg daarna de kip toe aan de pan en rul deze tot de kip gaar is.

Stap 5:
Voeg de groente weer toe aan de pan samen met de tomatensaus, tomatenpuree en Italiaanse kruiden.

Stap 6:
Laat het geheel op laag vuur sudderen. Hoe langer het suddert, hoe beter de smaak. Blijf regelmatig roeren. Voeg naar smaak zout of extra Italiaanse kruiden toe.

Stap 7:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta af met koud water om te voorkomen dat deze doorkookt.

Stap 8:
Verdeel het gerecht over 6 bakjes.

Bewaaradvies

  • Vriezer: Je kunt de bakjes lang bewaren in de vriezer. Voor gebruik binnen 2 dagen kun je ze in de koelkast bewaren.

Opwarmen

Voorbereiding:
Haal een dag van tevoren een bakje uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.

Magnetron:
Verwarm het gerecht 4 minuten in de magnetron.

Boodschappenlijst

  • Wortel | 500g
  • Bleekselderij | 300g
  • Ui | 2 stuks
  • Kipfilet | 800g
  • Volkoren penne pasta | 500g
  • Petti gezeefde tomaten | 700g
  • Tomaten puree | 70 g

Zelf in huis:

  • Zout | 2g
  • Peper | 2g
  • Chilipoeder | 2g

Benodigheden

  • Hakmolen
  • Soeppan