Sperziebonen rijst & gehakt (bali)

Wie kent het niet, de standaard sperziebonen, rijst en gehakt. alleen nu gebruik ik een boemboe zakje ipv kruiden. lekker snel en makkelijk te bereiden.

6 Porties

Kcal

563

E

37 Gr

K

71 Gr

V

13 Gr

Bereidingswijze

Stap 1:
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2:
Kook de sperziebonen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3:
Bak het rundergehakt goudbruin en begin daarna met het rullen van het gehakt. Voeg het zakje boemboe toe aan het gehakt en roer het goed door.

Stap 4:
Verdeel de inhoud van alle pannen over 6 maaltijdbakjes.

Bewaaradvies

  • Vriezer: De bakjes kunnen lang bewaard worden in de vriezer.

Opwarmen

Voorbereiding:
Haal een dag van tevoren een bakje uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.

Magnetron:
Verwarm het gerecht 4 tot 6 minuten in de magnetron.

Boodschappenlijst

  • Sperziebonen | 1500g
  • Rijst | 400g
  • Rundergehakt extra mager | 800g
  • Toko Lien Boemboe Bali | 100g

Benodigheden

  • 2 Kookpannen
  • 1 Hapjes pan